slaap

Een gek met slaapgebrek.

Slapen, ik ben er echt goed in. Ik kan het altijd en overal. Echt, je kunt me rechtop in de hoek zetten en ik dommel zo weg. Degene die aan mijn nachtrust komt, speelt met zijn leven.

…En toen werd ik moeder. Het begon al tijdens de zwangerschap. Tja, hormonen doen rare dingen met je. Werd ik ineens wakker en kon ik niet meer slapen. Dan draaide ik me voor de derde keer om en dacht ik plots: Wacht eens even, ik kan niet slapen! soms zag ik de uren voorbij gaan zonder dat ik de slaap weer kon vatten en ging ik maar in de woonkamer zitten. Met een kopje warme melk en een dekentje op de bank dom staren naar die bizarre seksreclames of naar belprogramma’s waarin mensen hun toekomst laten voorspellen door een of andere charlatan.

slaap

Ik weet niet of het wetenschappelijk is bewezen, maar ik ben er van overtuigd dat je een paar hersencellen kwijt raakt zodra je moeder wordt. Tel daar je slaapgebrek maar bij op. Ik ben net een keer of acht met mijn vinger over het beeldscherm van mijn laptop gegaan voordat ik me realiseerde dat het geen touchscreen is. Eigenschappen die voorheen charmant of grappig waren, zorgen tegenwoordig voor de grootste irritaties. Zo kwam ik er vroeger nog mee weg om, als ik iets was vergeten, met mijn charmantste glimlach er een grapje over te maken. Nou wordt het ronduit irritant gevonden als ik de helft van de boodschappen vergeet en ik niet meer weet waar ik de autosleutels heb gelaten. Vroeger legde mijn man zorgzaam een dekentje over mij heen als ik op de bank in slaap viel. Tegenwoordig krijg ik een por en wordt me gezegd niet zo te snurken.

En oh ja, wat niemand mij verteld heeft, is dat je een weekdier wordt zodra je kinderen krijgt. Op het gênante af. En kinderen krijgen begint in dit geval bij de bevruchting, zodra de eerste zwangerschapshormonen vrij komen. Ik heb tranen met tuiten gehuild toen ‘het geluid van Q-music’ werd geraden. In eerste instantie omdat ik er van baalde dat ík niet was terug gebeld zodat ik het juiste antwoord kon geven en het geld innen. Maar daarna was ik zooohoo blijhijhij voor diegene die dat enorme geldbedrag won! Juist….
En mijn zus, die het te zwaar kreeg toen ze erachter kwam dat haar kleuterjuf nu lesgeeft op de school waar ze een rondleiding had voor haar bijna vierjarige zoontje. Dat is zo’n liehieve juhuhuf!

Maar goed. Ik dwaal af. Slaapgebrek. Wat wou ik daar ook alweer over zeggen? Ehm…ik ben het alweer kwijt. Ach, dat zal ook wel weer overgaan voordat ze 18 zijn. Wakker is het nieuwe slapen is mij verteld!

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

[contact-form-7 id="350" title="Contactformulier 1"]