Deze wandeling

De wandeling na een rit van twee uur in een warme auto. Tijdens die rit luisteren we naar de radio en naar elkaar, eten we een zak m&m’s leeg en dommel ik af en toe in slaap. We parkeren de auto in een volle garage en dan die wandeling.

Alsof je een andere wereld in stapt.

Tijdens deze wandeling schudden we de stress en de angst die zich de afgelopen maanden heeft opgebouwd van ons af. Dat ruilen we in voor vechtlust en vertrouwen. We zetten de automatische piloot aan en lopen de route die we al tig keer hebben gelopen. Enschede ís niet alleen ver weg, maar voelt ook ver weg.

Na een warm ontvangst in het Ronald mcDonaldhuis drinken we een bakkie troost en we kletsen even bij met de bekende gezichten. Dan lopen we naar de kamer die deze week de onze zal zijn.

Onbetaalbaar.

Morgen gaan doen we waarvoor we hier gekomen zijn. Met elkaar en met volle tegenzin. Maar we doen het wel. Om hopelijk weer een klein stapje verder te komen op die lange weg die nog voor ons ligt.

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

[contact-form-7 id="350" title="Contactformulier 1"]