pasgeboren

Ook jouw pasgeboren baby is niet zo mooi als je denkt.

Ik heb het weer gedaan. Wéér dacht dat ik het mooiste kind ter wereld had gebaard. Dat ik één van de weinige moeders was die het talent heeft om een baby te baren die mooi is vanaf de eerste minuut. Heel anders dan die pasgeboren gremlins die ik af en toe voorbij zie komen in mijn tijdlijn. Míjn baby had bijna geen huidsmeer en hoefde niet uit te deuken. Een prachtig mooi meisje, geen spoortje van de uitputtende bevalling die we achter de rug hadden.

Tenminste, dat is wat ik dacht.

Ik had beter moeten weten want een baby door je geboortekanaal persen, daar wordt niemand knapper van. Zowel je baby als jij niet. Hoe trots ik ook was op de knapste pasgeboren baby ooit, ik heb mezelf aan het voornemen gehouden om geen close-up babyspam op social media te delen. Gelukkig maar. Met haar eerste verjaardag in zicht bekeek ik de eerste foto’s van mijn dochter nog eens. Ik kan je zeggen: It is not a pretty site.

pasgeboren

Eigenlijk zou het een onderwerp moeten zijn bij elke willekeurige zwangerschapscursus. Of beter nog: Het zou gewoon verboden moeten worden. Een foto van een baby vers van de pers, zo uit het geboortekanaal in de armen van de uitgeputte moeder hoort niet op social media.

Na uren van helse pijnen, geen slaap, persweeën wegpuffen, het hoofdje dat ‘staat’ en een baby naar buitenpersen is het bijna onmogelijk om helder te denken. Dit zorgt er voor dat sommige vrouwen (terecht) zó trots op het resultaat zijn dat ze al ijlend een foto van hun baby op social madia delen. Of erger nog, een foto van hun baby én zichzelf. Vrouwen moeten worden beschermd tegen deze vlaag van verstandsverbijstering.

Want foto’s plaatsen van jezelf met een pasgeboren baby nog nat achter de oren, daar komt niemand mee weg. Behalve Kate Middleton, maar dat is natuurlijk ook een prinsesje. Daarnaast heeft ze een team van stylisten, kappers, visagisten en ik hoop een goede bekkenbodem therapeut in dienst zodat ze op d’r hakjes kan verschijnen voor de persfoto. (mooie woordspeling)

Dus tenzij je een prinsesje bent, of een prinsesje hebt gebaard, neem even een paar dagen de tijd om weer wat kleur op je wangen te krijgen en jezelf bij elkaar te rapen. Laat je baby even uitdeuken en geef hem of haar het eerste badje. Zodat iedereen oprecht kan zeggen: Wát een knapperd en wat zie jij er alweer goed uit! En nog één ding: Instagram filters. Graag gedaan.

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

[contact-form-7 id="350" title="Contactformulier 1"]