de dag van het gezin

De dag van het gezin

Het is vandaag de dag van het gezin. Een dag waarop wordt stil gestaan bij het belang van het gezin. Ons gezin werd compleet op de dag dat zussie werd geboren. Een gezin waren we al. Maar toen ik deze stille wens van de daken schreeuwde en hij kwam uit, voelde ons gezin compleet. Ons geluk werd uitgebreid met de geboorte van zussie.

We gingen van zorgintensief gezin naar gezin met een zorgintensief kind. De nadruk werd verlegd. Onze tijd, onze aandacht en onze energie ging niet meer volledig op aan haar grote broer. Hij moet ons nou delen met zijn zusje. Wij moeten onze tijd, aandacht en energie verdelen tussen onze twee kinderen, en dat voelt goed.

Op deze dag van het gezin moet ik even terug denken aan de dag dat ons gezin compleet werd. Heel vroeg in de ochtend kondigde haar geboorte zich aan en dezelfde ochtend nog zag ze het levenslicht. (klik hier  voor mijn bevallingsverhaal.) Terwijl ik uitgeput maar intens gelukkig in mijn ziekenhuiskraambed lag kwam de trotse grote broer binnen en bekeek zijn zusje eens goed. Ik heb mijn zoon nog nooit zo zien stralen als die dag. Tegen iedereen die het maar wilde horen vertelde hij dat zijn zusje eindelijk was geboren. En vooruit, ook de mensen die niet geïnteresseerd waren sloeg hij met dit fantastische nieuws om de oren.

Van zorgintensief gezin naar gezin met zorgintensief kind. Een wereld van verschil.

 

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

[contact-form-7 id="350" title="Contactformulier 1"]