mindful parenting

Lekker mindful bezig!

Volgens mij heb ik dit nog nooit hardop gezegd. Wel eens heel even gedacht, maar nog nooit zo uit de grond van mijn hart gemeend. Daar komt ie:

Goden zij dank dat de scholen weer zijn begonnen!

Ik vond de vakanties altijd heerlijk. Geen wekker zetten, geen stress, ’s ochtends een beetje lanterfanteren, ik ben er goed in. Deze vakantie was dat toch iets anders. Deze vakantie vlogen mijn kinderen elkaar met enige regelmaat in de haren en veranderde ik in mijn moeder met uitspraken als: “Ik voel me net een politie agent!” En: “moet ik nou eerst boos worden voordat je een keer luistert?.” Echt, mijn moeder? Mijn eeuwige respect heeft ze, met terugwerkende kracht. Ik hou van mijn kinderen tot aan de maan en weer terug, maar regelmatig halen ze het slechtste in mij naar boven. En dan hoor ik mezelf tegen zussie schreeuwen dat ze niet zo moet schreeuwen. Lekker mindful bezig hoor.

Eigenlijk zou iemand mij dan naar mijn kamer moeten sturen om even na te denken: Ga jij maar even naar je kamer. Een uur. Minimaal. Alleen. Lijkt me heerlijk zo’n time out. Ik zou binnen een minuut slapen denk ik.

Vanmiddag las ik even mijn eigen woorden terug die ik schreef na aanleiding van de workshop mindful opvoeden die ik onlangs volgde: (klik hier >klik< voor de hele blog)

Marjolein vertelt dat je in een stresssituatie vaak terug valt op je primaire brein. Dat de opties die jouw primaire brein jou geven bestaan uit de drie F’en: fight, flight of freeze. De betekenis hiervan spreekt voor zich. De truc is om jezelf hier van bewust te maken. Dat je in deze situatie geen gebruik hoeft te maken van je primaire brein, want er is hier geen sprake van een noodsituatie waarin je binnen een halve seconde een beslissing moet nemen. Oftewel: de good, old tot 10 tellen. Of tot 20. Tot 100 voor mijn part, als je je maar realiseert dat het uiten van jouw woede, frustratie en onmacht niet het gewenste gedrag zal afdwingen.

Na deze avond was mijn nieuwsgierigheid gewekt en heb ik me opgegeven voor de cursus mindful opvoeden. Deze cursus wordt gratis aangeboden door loes.nl. En laat deze nou morgen in Hengelo van start gaan! Over een goede timing gesproken. Ik heb de afgelopen weken aardig wat inspiratie opgedaan om in te brengen. Ik ben wel toe aan een beetje positiviteit, wat diepgang, van gedachten wisselen met andere moeders, en een héle avond voor mezelf. Om na te denken over de opvoeding van mijn kinderen, dat dan wel weer. Maar ik heb er zin in!

Uiteraard lezen jullie binnenkort hoe ik deze training heb ervaren. Als ik wat meer tijd voor mezelf heb gevonden om wat vaker te schrijven. Zodra mijn kinderen niet meer alle energie uit me zuigen en ik meer regelmaat heb. Zodra ik tijd vind om mijn gedachten te ordenen in mijn chaotische koppie. Zodra mijn tijd niet wordt opgeslokt door zussie die vindt dat ze geen middagslaapje meer nodig heeft, zit ik achter de computer.

♥♥♥

 

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

One comment: On Lekker mindful bezig!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

[contact-form-7 id="350" title="Contactformulier 1"]