de kracht van social media

De kracht van social media 

Onwijs! Wij zetten vorige maand een oproep voor een verpleegkundige op Facebook en die is onwijs veel gedeeld! En met onwijs bedoel ik 586 keer op Facebook en 162 keer op Twitter. Volgens de statistieken van mijn blog is mijn oproep bijna 14.000 keer gelezen! (Klik hier als je hem nog niet gelezen hebt.) Wat fijn, wat onwijs fijn. Want hierdoor hebben wij kennis gemaakt met mensen die we anders nooit hadden leren kennen. Wij waren op zoek naar een verpleegkundige voor onze zesjarige met een tracheacanule, en die hebben we gevonden. Dat is dus de kracht van social media.

de kracht van social media
Ónze’ verpleegkundige die drie dagen met onze zoon mee naar school gaat, gaf aan dat ze binnenkort minder beschikbaar zou zijn. Diezelfde avond ging ik achter de laptop zitten. Want dat is wat ik doe. En tja, waarom maak ik er niet een oproep van? En waarom vraag ik niet gewoon aan iedereen om die oproep te delen? Het is best moeilijk om iemand te vinden die ervaring heeft in de zorg voor een kind met een tracheacanule en thuisbeademing. Zo gezegd zo gedaan.

Binnen no time stroomden de reacties binnen. Geïnteresseerde verpleegkundigen, of gewoon mensen die ons een hart onder de riem wilden steken. Onwijs! Onwijs lief, onwijs overweldigend en onwijs fijn.

Het was mijn intentie om iedereen een persoonlijk bericht terug te sturen. Volgens mij heb ik dat ook gedaan, maar het kan zijn dat er een enkel mailtje tussen door is geglipt. Organisatie is niet echt mijn ding. (Hier lees je mijn blog over onze georganiseerde chaos ;) En daarbij werd onze zesjarige goed ziek waardoor we weer een paar nachten in het Sophia Kinderziekenhuis en omstreken verbleven. Dus als ik iemand heb gemist: Sorry! Alle lieve mailtjes werden echt enorm gewaardeerd! Echt.

Ik kreeg er steeds meer vertrouwen in dat het goed ging komen. We hebben kennis gemaakt met een aantal verpleegkundigen en ja! We hebben iemand gevonden die straks met onze zesjarige mee naar school gaat of op andere momenten ons de zorg uit handen kan nemen. Dus wat doet de kracht van social media? Dit. Mede mogelijk gemaakt door…jullie. Iedereen super bedankt voor het delen, liken en taggen en reageren!

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

2 comments: On De kracht van social media 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

[contact-form-7 id="350" title="Contactformulier 1"]