wandelen

Als je ons niet zou kennen

Als je ons niet zou kennen, zouden wij gewoon een doorsnee gezin zijn. Met een zoon en dochter waar wel meer leeftijdsverschil tussen zit dan de meeste doorsnee gezinnen. Maar je zou niet kunnen vermoeden dat dat komt door een langdurig verblijf in het ziekenhuis en de intensieve zorg die onze oudste nodig had. En nog steeds heeft, maar niet meer zo heftig als in het begin.

Als je ons niet zou kennen…

zouden we gewoon een gezin zijn die met een familieweekend gezellig in een bungalowpark verblijft. Je zou niet kunnen vermoeden dat we de tijdelijke slaapkamer van onze oudste eerst ombouwen tot mini i.c met alle medische spullen waar hij niet zonder kan. Je zou niet kunnen vermoeden dat we eerst een ochtend bezig zijn om alle spullen te pakken en alles tien keer nakijken voordat we vertrekken.

zorgintensief kind

Als je ons niet zou kennen…

zouden we gewoon een gezin zijn die lekker gaat zwemmen met hun kinderen. Je zou niet kunnen vermoeden dat we eigenlijk helemaal niet met onze oudste mogen zwemmen omdat er geen water in zijn tracheacanule mag komen. Je zou je misschien afvragen waarom we hem in zo’n oranje zwemband wurmen waar hij nog maar net in past. Je zou niet kunnen vermoeden dat we dat doen zodat hij niet verder dan tot zijn borst in het water kan komen.

Als je ons niet zou kennen…

zou je het misschien vreemd vinden dat onze zevenjarige nergens alleen naar toe mag. Dan zou je je misschien afvragen waarom zijn zusje van twee wel met haar grote nicht mee mag naar het speeltuintje dat 50 meter verderop ligt, en hij niet. Je zou niet kunnen vermoeden dat dat is omdat hij altijd onder medisch toezicht moet staan van iemand die daar voor is opgeleid.

wandelen

Als je ons niet zou kennen…

zou je je misschien afvragen waarom onze zoon in het restaurant alleen een paar hapjes soep eet en een ijsje toe. Je zou niet kunnen vermoeden dat hij onder zijn kleding een sonde heeft waarmee we hem rechtstreeks op zijn darmen kunnen voeden en dat hij elke nacht sondevoeding krijgt.

Als je ons niet zou kennen…

zou je misschien vinden dat we er moe uit zien. Je zou niet kunnen vermoeden dat dat komt doordat een weekend als dit ons twee keer zo veel energie kost. Dat we dan dag en nacht alert moeten zijn omdat de risico’s van het hebben van een tracheacanule, twee keer zo groot zijn op zo’n vakantie park.

Als je ons niet zou kennen…

en je leest dit, zou je denken dat we het ontzettend zwaar hebben. Er zijn dagen dat wij dat zelf ook vinden. Maar je zou niet kunnen vermoeden dat we niks vanzelfsprekend vinden en dankbaar zijn dat we ondanks alle zorg toch zo kunnen genieten met ons gezin.

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

[contact-form-7 id="350" title="Contactformulier 1"]