lang zal hij leven

Waarom deze vakantie alles beter wordt.

Omdat we vorig jaar zo’n heerlijke vakantie hebben gehad in het altijd zonnige Rockanje, hebben we dit jaar een weekje geboekt op dezelfde camping, zelfde veldje. 

En omdat ik een weekje eigenlijk maar kort vind, belde ik van de week met de receptie van de camping om te vragen naar de mogelijkheden om er een paar dagen bij aan te plakken. Dus in plaats van 7, blijven we nu 11 nachtjes slapen.

Bij mij is de knop inmiddels om gegaan. Ken je dat gevoel, dat je nog moet werken maar in gedachten al op vakantie bent? Ik moest mezelf vanochtend werkelijk uit bed slépen toen de wekker ging. Morgen moet ik nog een dagje werken en heb dan fijn drie weken vakantie.

En dit jaar kan de vakantie alleen maar nog mooier worden dan voorgaande jaren. Sowieso hebben we altijd geluk met het weer. We gaan met onze zevenjarige niet naar het buitenland, maar tot nu toe kiezen we altijd precies die twee weken uit dat Nederland echt zomer heeft. Dus ik ga er van uit dat het dit jaar ook goed komt.

Onze zevenjarige is ‘goed te pas’. Voor de mensen die niet in uit mooie Twente komen: hij zit goed in zijn velletje en is in goede doen. Hij heeft energie, is vrolijk en enthousiast.

Hij is goed te pas.

Vorig jaar gaven we de zuurstofconcentrator, die we altijd laten bezorgen op ons vakantieadres, bijna elke avond wel een slinger. Dit jaar ga ik er vanuit dat hij er alleen uit voorzorg staat.

Voor mijn gevoel is het al veel langer geleden, maar onze zevenjarige gebruikt pas sinds dit schooljaar zijn spreekdop. Sindsdien is hij verstaanbaar voor iedereen en wat een ander jongetje is hij daardoor geworden! Hij spreekt mensen zonder twijfel aan en zoekt het contact met leeftijdsgenoten steeds meer op.

Hij doet mee! Hij ervaart dat het léuk is om met onbekende kinderen te spelen en is steeds vaker ‘just one of the guys.’

alles beter

11 dagen op hetzelfde veldje waar zussie vorig jaar leerde lopen. Dit jaar zetten we ons geld in op zindelijk worden. Ook ons meisje is goed bezig. Ze gaat steeds beter praten en dat zorgt voor steeds minder frustratie. (Lees: minder gegil). Af en toe kan ze haar middagslaapje best overslaan en dat zorgt overdag voor wat meer vrijheid. En als ze tussen de middag wel slaapt kunnen we het ’s avonds wat later maken.

Ik heb al visioenen van ons vieren op het strand in een avondzonnetje, genietend van een ijsje.

Dit kan niet anders dan een heerlijke vakantie worden. Bij mij is de knop al om, de vakantiemodus staat al aan. Bij jou ook?

♥♥♥


Misschien is het je opgevallen dat ik de laatste tijd minder toe kom aan het schrijven en dus ook wat minder deel op mijn persoonlijke blog. Misschien is het iets tijdelijks, misschien ook niet. Voor nu vind ik het wel prettig zo. Wil je meer van mij en mijn gezin zien? Bekijk dan mijn Instagramstories. Daar doe ik dagelijks verslag van mijn niet zo alledaagse leven.

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

2 comments: On Waarom deze vakantie alles beter wordt.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht