klei maken

Gemakkelijk en goedkoop zelf klei maken

We hebben vanmiddag zelf  klei gemaakt en de kinderen hebben daar een hele tijd leuk mee zitten spelen. Ik deelde dit op Instagram en daar kreeg ik veel vragen over dus ik deel het receptje ook even met jullie. Super simpel en waarschijnlijk heb je de ingrediënten gewoon in je voorraadkast staan.

Men neme:

  • 250 ml heet water.

Daar voeg je aan toe:

  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels (baby)olie
  • 4 eetlepels kleurstof (optioneel)

In een kom doe je

  • 200 gram bloem
  • 70 gram zout

Schenk het mengsel van heet water in de kom met bloem en zout en dan roeren, roeren, roeren. Doe wat bloem op je handen zodat de klei niet blijft plakken en kneed nog even goed. Tadaaaaa je hebt klei!

Alsjeblieft.Volg je mij al op Instagram? Mijn gebruikersnaam is heleen_nzam, of klik op deze link. In mijn stories vind je een dagelijkse update van mijn niet zo alledaagse leven. 

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht