Koningsdag was een confronterende dag

Every morning I make the biggest decision of my life: to be happy today. All I know is the here and now. What happened yesterday and what may happen tomorrow, is gone or hasn’t happened yet. 

Toen ik vanmorgen wakker werd moest ik nog even het rotgevoel van me af schudden waar ik gisteren mee ging slapen. Koningsdag was een confronterende dag. 
Wat een ontspannende sportdag moest worden, werd voor zowel mij als voor mijn zevenjarige een confronterende dag waarin we elkaar nodig hadden. 

Hij mij om hem te ondersteunen in zijn onzekerheid, ik hem om niet in dat gevoel te blijven hangen. 

Wat was het confronterend voor hem om voor het eerst te ervaren dat hij écht niet kon meekomen met leeftijdsgenootjes. Een simpel spelletje zaklopen lukte gewoonweg niet. Hij werd verdrietig ging huilend aan de kant zitten. En toen één van de andere moeders zag en benoemde dat ik het moeilijk had, brak ik en stond ik ook te brullen. Heerlijke vertoning weer, welkom in het echte leven. 

Enerzijds was het ontzettend heftig om te zien, anderzijds was ik zó blij dat ik er bij was om hem te ondersteunen. Ik stond op het punt om onze portie aan fikkie te geven en weg te gaan, en toen zag ik hem weer plezier maken. Zo goed en kwaad als het kon heeft hij mee gedaan met de rest van de activiteiten en gelukkig werd de dag leuk afgesloten met een spelletjesmiddag in de klas. 

Toen hij ’s avonds in bed lag zei hij: ik vond vandaag geen leuke dag en ik kon niks anders dan hem gelijk geven. We hebben het er nog even over gehad en hij heeft het verhaal nog tegen zijn vader verteld. Na een nachtje slapen zei hij vanmorgen: het is vakantie! Blijkbaar had hij minder moeite om dat rotgevoel van zich af te zetten dan ik. 

Yes, vakantie. Tijd voor leuke dingen doen, ieder zijn talent ;)

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

4 comments: On Koningsdag was een confronterende dag

  • Jullie mogen trots zijn op jezelf… vond het echt shit voor jullie dat het niet goed wou. Maar wat ga jij er als moeder geweldig mee om. Diep respect!!. Kan mij zo indenken dat je je zo rot gevoeld moet hebben… nu hopelijk een rustige en fijne vakantie voor jullie.. en gelukkig zijn er geen sportdagen de eerste tijd meer. Lieve groetjes

    • Dankjewel, wat lief! Ik heb er echt een rotgevoel aan over gehouden. Het was een leermomentje. Blijkbaar vroegen we te veel van hem, daar zullen we onze weg in moeten vinden.

    • Nog bedankt voor je lieve reactie. Helemaal vergeten om te reageren. Gelukkig is het al weer vergeten, en het schoolreisje was een groot succes. Dus weer een positieve ervaring gehad.

  • Ooooh hahahaah ik zie dat ik wél had gereageerd!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht