my best nine

My best nine

Vorig  jaar rond deze tijd ben ik begonnen met een instagram account voor mijn blog. Er ging een wereld voor me open! Niet alleen plaatsen mijn vrienden, familie en bekenden regelmatig kiekjes die ik leuk vind om te bekijken, ik volg ook een paar BN’ers.

Zoals bijvoorbeeld Victoria Koblenko met haar te mooie foto’s van haar te mooie volle lippen, haar te knappe man en af en toe een glimp van haar, hoogstwaarschijnlijk, te knappe kind die ze hebben gemaakt.

Ik volg Chantal Janzen omdat ik stiekem verliefd op haar fan van haar ben en ik volg Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, omdat hij vaak filmpjes en afbeeldingen deelt die super flauw, maar super grappig zijn. Als ik op zoek ben naar inspiratie voor een paleo proof of koolhydraat arme maaltijd, zoek ik op die hashtags. Ik kijk mee met andere Nederlandse bloggers en op het account van Enschede, stad van nu zie ik mooie en herkenbare plaatjes voorbij komen. Helemaal niet goed voor mijn social media verslaving, maar oh zo leuk om te verdwalen op Instagram.

My best nine

Nu het jaar ten einde loopt zie ik overal de ‘my best nine’ foto’s voorbij komen. Zo ook bij collega blogger Wolferien. Zij is een die hard instagrammer en gaf gisteren op haar blog text en uitleg van haar best nine. Ik deel die van mij vandaag met jullie. Ik ging naar deze site om er achter te komen wat mijn negen meest ‘gelikete’ foto’s zijn en tadaaa:

my best nine

Zussie

Een weergave van mijn gezin in een notendop. Zo leuk! Drie foto’s van Zussie. Eigenwijze, grappige en lieve Zussie die zorgt voor leven in de brouwerij. Die ’s ochtends uit bed komt en de douche hoort lopen en besluit om er onder te gaan staan, gewoon in d’r pyjama, omdat het kan.

Zussie die in de supermarkt heus wel haar eigen karretje kan duwen en geen stap meer wil zetten als ik haar help met sturen. Deze foto werd gedeeld door het account van Albert Heijn want zeg nou zelf, ze is toch ook te schattig op deze foto ♥ De dikke billen foto is eigenlijk een filmpje. Een filmpje van Zussie die van de ene op de andere dag ging lopen. Tot die tijd had ze alleen nog maar los gestaan en toen ik haar aan het filmen was tijdens onze vakantie in Rockanje stond ze op en sinds die tijd loopt ze. Vooruit, ik deel het filmpje nog één keer met jullie.


Ik hoop dat het met haar taalontwikkeling ook zo verloopt, want tot nu toe komt ze nog maar net aan de tien woordjes die ze volgens het consultatie bureau moet kunnen zeggen. Die gaat straks gewoon in één keer volzinnen praten, let maar eens op!

Haar broer

is verantwoordelijk voor de meeste likes op vijf van de negen foto’s. Op twee foto’s loopt hij samen met zijn vader. De eerste foto maakte ik terwijl we naar school liepen, op naar zijn eerste schooldag. Rete spannend voor iedereen en ook uitgebreid besproken op mijn blog. Op de andere foto liepen we het Sophia kinderziekenhuis uit na een ongeplande opname. Voorafgaand aan zo’n opname ligt hij meestal al een paar dagen ziek op de bank en gaat hij in pyjama naar het ziekenhuis. Negen van de tien keer moet hij dan op zijn sokken naar de auto lopen omdat we in alle hectiek dan zijn schoenen vergeten.

Onder de foto in de draaimolen had ik gezet: Deze twee kanjers lagen ooit samen op de kinder i.c. Vijf jaar later zitten ze samen in de draaimolen, en dat voelt veel beter dan die achtbaan van vijf jaar geleden! We hebben niet zo heel veel contact meer met de mensen die we hebben ontmoet in het Ronald mc Donald huis omdat

Het is lastig is om contact te onderhouden met de mensen die we in het Ronald mc Donald huis hebben leren kennen, maar het blijft bijzonder om onze kids samen te zien spelen. Ondanks dat we elkaar niet zo vaak meer zien hebben ze allemaal een plekje in mijn hart..

De foto in het zwembad is zo bijzonder omdat zwemmen met een trachea canule eigenlijk niet mag, maar we durfden dit risico te nemen en onze zesjarige straalde harder dan de zon, wat onbetaalbaar was.

Een kijkje achter de schermen

Ik plaats regelmatig een fotootje. Op mijn Instagram account vind je geen goed gestylde, kleur matchende foto’s, maar gewoon kiekjes die ik maak met mijn IPhone. Iets grappigs, iets moois of beeld bij een verhaal wat ik wil delen. Een kijkje achter de schermen van ons bijzondere gezin. Je bent van harte welkom op mijn Instagram account heleen_nzam. Heb jij jouw best nine al opgezocht?

 

 

 

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

2 comments: On My best nine

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht