Mattie en Wietze restaurant

Waarom ik een beetje van Mattie en Wietze ben gaan houden. 

Mattie en Wytze, misschien ken je die twee toffe gasten wel van de ochtend show van q-music. (Zie bovenstaande foto die ik van de site van q-music mocht gebruiken) Ik ben een trouwe luisteraar. Ik luister ’s ochtends graag naar hun gekeuvel en als ik vroeg moet beginnen hoor ik bij de club van wakkere mensen. Het hoort eigenlijk een beetje bij mijn ochtend ritueel. En na hun programma sluit ik graag nog even aan bij het foute uur van q-music. Ik ben nou eenmaal een beetje fout qua muzieksmaak.

Ik vond ze al toffe gasten, maar na het zien van onderstaand filmpje ben ik denk ik een beetje van ze gaan houden. Misschien heb je meegekregen dat ze van 17 t/m 23 augustus het mattie en Wytze restaurant runden? Ik niet, want ik was bij mijn zesjarige die in het Sophia kinderziekenhuis lag.

mattie en wietze

Ik zag het filmpje gisteren voorbij komen op Facebook. Mijn interesse werd gewekt door de jongen in het filmpje, hij heet Mika en ik zag dat hij net als mijn zoon een trachea canule heeft. Ik vind Mika trouwens nu al een held. Ik keek het filmpje en ik werd enorm geraakt door de beelden en door het mooie liedje van Miss Montréal. Ik voelde me meteen geroepen om er wat over op mijn blog te zetten. 

 

Mattie en Wytze besloten om hun eigen restaurant te runnen met als doel geld in zamelen om virtual reality te realiseren voor kinderen die het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht liggen. Dit was een groot succes, want woensdag lieten Mattie en Wietze weten dat ze de komende twee jaar, 2000 kinderen gebruik kunnen laten maken van virtual reality!

Maar hun droom is dat álle kinderen in een kinderziekenhuis toegang krijgen tot virtual reality. Ik kreeg meteen visioenen wat dat zou kunnen betekenen voor onze zoon die minimaal twee keer per jaar wordt opgenomen in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij zou contact met zijn klasgenootjes kunnen hebben en deelnemen aan de lessen op school. Hij zou bij opa en oma ‘op bezoek’ kunnen gaan en hij zou van te voren al een kijkje bij de slaapdokter kunnen nemen, waar hij altijd zo bang voor is en elke keer tegenop ziet. Wie weet kan er daarmee een stukje angst worden weggenomen?

Zoals ik al zei, ik ben een beetje van Mattie en Wietze gaan houden. Het hele idee van Virtual reality in een kinderziekenhuis vind ik echt fantastisch! Mochten ze nog testers zoeken voor in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam, melden we onze zesjarige bij deze meteen aan. Je kunt nog steeds online doneren, en wel hier: klik

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht