Freek Vonk

Lieve Freek Vonk

Mama, zullen we Freek Vonk even bellen?

Freek Vonk?! Nederlands bekendste bioloog? Maar ik heb zijn telefoonnummer toch niet, ik denk dat we beter een brief of mail kunnen schrijven.

Oké, dan schrijven we een brief en dan vragen we in die brief om zijn nummer.

Kinderlogica van een zesjarige Freek Vonk mega fan. Deze zomervakantie waren de dvd’s van Freek Vonk onze redding. Onze zesjarige is nog nooit zo veel ziek geweest als de afgelopen zes weken, met uitzondering van de 10 dagen dat we in het altijd zonnige Rockanje waren. Alhoewel, fit was hij eigenlijk niet, maar we hebben een beetje aan struisvogelpolitiek gedaan.

Hij is níet ziek. We gaan verdorie leuke dingen doen en ons te pletter genieten! Maar ondertussen legden we hem ’s avonds wel aan het zuurstof.

Genoten hebben we echt wel. Want als het even kan doen we dat, dubbel en dwars en voor tien. We hebben een heerlijke vakantie gehad samen en we hebben leuke uitstapjes gemaakt. Met als hoogtepunt de garnalen en de twee krabben die we vingen. En natuurlijk vlinders, en slakken, sprinkhanen en torretjes. Alle dieren vindt hij prachtig, en alles moet altijd worden vastgelegd voor het archief, ik zou er een fotoalbum mee kunnen vullen.

Na die kleine twee weken was het virus na virus en daardoor hebben we de vakantie verder grotendeels doorgebracht op de bank en moest hij zelfs een paar nachten in het ziekenhuis slapen. Ik denk dat wij de enigen in Nederland waren die blij waren met de regenachtige rotzomer. Want wat is er erger dan ziek op de bank zitten? Ziek op de bank zitten terwijl het prachtig buitenspeel weer is. Dus hielden we filmmiddagen en mocht onze zesjarige net iets langer met de Ipad spelen dan normaal.

Want als je het liefst er op uit gaat om insecten en andere beessies te vangen en bekijken, maar je hebt daar niet genoeg energie voor, dan is filmpjes kijken van Freek Vonk the next best thing. Freek Vonk heeft er deze zomer een nieuwe fan bij gekregen. Hij keek op YouTube, naar dvd’s en ook de enkele filmpjes van het klokhuis waarin zijn nieuwe held te zien is. En zo kwam mijn zesjarige dus op het idee om Freek Vonk te bellen. Om te vragen of hij bij hem op de koffie wil komen en dan een vogelspin, een slang en een hagedis wil meenemen. De schat.

Lieve lieverd, álle kinderen zouden wel willen dat Freek Vonk bij hen op visite zou komen. Dat gaat hij echt niet doen. We kunnen hem wel een brief schrijven om te vertellen dat je hem zo tof vindt en graag naar zijn filmpjes kijkt, dat vindt hij vast leuk om te horen.

Ja, en dan wil ik ook vragen hoe oud een vogelspin kan worden.

Dus, bij deze Freek Vonk. Mijn zesjarige vindt jou echt super tof en stoer en geweldig en meer van dat. En hij wil heel graag van jou weten hoe oud een vogelspin kan worden. Natuurlijk heb ik al lang op Google gevonden dat een tarantula wel twintig jaar oud kan worden. Tja, dat kan zijn moeder dan wel zeggen, maar pas als Freek Vonk het zegt is het zo.

Misschien leest Freek Vonk dit wel. Wie weet.

Laterrrrr!

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht