skinny bitch

Project dunne deernes

En nou gaan we er potverdorie wat aan doen! Die muffin boven de broekrand en die kast vol met kleren die net niet meer kunnen. Die 10 kilo extra Heleen wil ik nu echt kwijt. Samen met collega blogger Stephanie a.k.a Wolferien, want ook zij is er he-le-maal klaar mee. We houden elkaar (en jullie) op de hoogte voor wat virtuele ondersteuning van ons project skinny bitch. Yes we can!

Hoi Stephanie,

We kennen elkaar nu al een tijdje en we hebben best wat gezamenlijke liefdes. We zijn beiden nuchtere Tukkers met een voorliefde voor wijn en Tony’s. Schrijven is ons ding (#oostbloggers) en volgens mij hingen we vroegah wel eens rond in dezelfde uitgaansgelegenheid. We hebben twee kids van ongeveer dezelfde leeftijd en sinds vorig jaar zijn we collega bloggers op Vettt.nl.

Een terugkerend thema op onze blog is ons lijf. De kilo’s die ons zo in de weg zitten die maar moeilijk te lozen zijn. We hadden het er laatst over dat we er echt iets aan moeten gaan doen. Maar nu écht. We zouden zo graag wat fitter zijn en wat strakker in ons vel willen zitten. Ik stuurde jou een linkje van een mooie aanbieding van een sportschool: zij komen met een 12 weken garantieplan en bij geen resultaat beloven ze jou je geld terug.

Ik lees dat en denk dan: Goh, dat klinkt goed, zou ik moeten doen! Jij was gelukkig wat doortastender en maakte gelijk een afspraak voor een rondleiding.

Ik wil je even laten weten: count me in! Ik doe mee! We gaan samen de strijd aan tegen de zwangerschapskilo’s. Volgens mij mag je niet eens meer spreken van zwangerschapskilo’s, onze jongste spruiten zijn verdorie (bijna) anderhalf!

Maar we hebben nu dus een plan. We gaan sporten onder begeleiding van een fitnesscoach en krijgen daarnaast voedingsadviezen van een voedingscoach. 12 weken bikkelen en dan moeten we een vliegende start hebben gemaakt. Zullen we elkaars stok achter de deur zijn? elkaars eet geweten en sportmaatje? Dan kunnen we elkaar stimuleren, motiveren en activeren. Voor jouw beeldvorming: ik ben net terug van vakantie en ik zat aan het zwembad in mijn figuurcorrigerende zwempak. Ik voelde me niet alleen ongemakkelijk, maar ook een beetje ongelukkig.

Zie je die skinny bitch op bovenstaande foto? Dat ben ik tien jaar en tien kilo geleden. Ik weet wel dat ik dat niet meer moet willen. Dat lichaam heb ik ruim zes jaar geleden vaarwel gezegd en ik heb er twee prachtige kinderen voor terug gekregen. Maar het is wel een groot contrast met het plaatje van het corrigerende badpak aan het zwembad. Ik heb het punt bereikt. Count me in.

Liefs, Heleen.

 

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht