juni

lief dagboek, dat was juni.

Juni? Juni! Waar ben je? Ik knipper even met mijn ogen en juli staat alweer voor de deur. Tjonge…Er is ook VEEL gebeurd in deze afgelopen maand. Gebeurtenissen die mijn energie opslokten, ik ben er nog steeds van aan het bij komen.

Gepieker

…over mijn zesjarige die de overstap gaat maken van speciaal naar regulier onderwijs. Hij is inmiddels twee keer een woensdag wezen wennen op zijn nieuwe school. De eerste dag was écht pittig. Voor ons allebei. Hij had het moeilijk met de vragen die door zijn klasgenootjes gesteld werden en ik had het moeilijk met hoe moeilijk hij het had. De tweede wendag ging het al een stuk beter. Na de vakantie gaat hij over, dus to be continued.

Waterpokken

Zussie kreeg de waterpokken. Wat had ze een last van die pokke waterpokken! Ze heeft een dag en een nacht en een halve dag gehuild tot ze hees was. Ik heb letterlijk mijn bed een nacht niet gezien en op een gegeven moment wist ik niet meer voor wie ik het nou erger vond. Voor zussie die zo’n pijn had van de pokke waterpokken in haar mond, of voor mezelf omdat ik zo, zo moe was en haar niet kon troosten. Ik kocht vier verschillende middeltjes tegen de jeuk, maar helaas moet je die pokke waterpokken gewoon uitzitten. Gelukkig trokken die pokke pokken net zo snel weer weg als ze gekomen waren en heeft ze nu alleen nog een verdwaald korstje op haar neus. Hebben we ook weer gehad.

Weer op zoek…

Eind van deze maand namen we afscheid van de verpleegkundige die we vonden naar aanleiding van de vacature die ik op mijn blog zette. (Lees hier) Wij zijn dus weer op zoek! Ben jij of ken jij een verpleegkundige in de omgeving van Enschede met kennis van een trachea canule en thuisbeademing bij kinderen, geef dan even een seintje!

Vakantie geboekt!

Tot dat we iemand anders hebben gevonden ga ik met onze zesjarige mee naar school. Ik ben dus echt aan het aftellen tot aan de zomervakantie. Want twee dagen werken op het leukste kinderdagverblijf en daarnaast drie dagen met mijn zoon naar school is wel een full time job. Maar de vakantie is inmiddels geboekt, deze zomer zitten wij in een chalet in Rockanje en man oh man wat kijk ik daar naar uit! Ik maak me wel een klein beetje zorgen om zussie die bijna dwangmatig op verkenning wil dus ik heb me al bedacht dat ik een tuigje voor haar ga kopen. Ik schreef er een blog over, zette die aarzelend online, want wat zullen de mensen daar wel niet van zeggen? Je leest hem hier, en guess what? Ik kreeg bijval van heel veel moeders die met hetzelfde probleem zitten! Loedermoeders unite!

En verder

 • heeft mijn schoonzusje uit Brazilië haar boeltje opgepakt en is ze geëmigreerd naar ons koude kikkerlandje omdat zij en mijn broer  twee jaar geleden hals over kop verliefd op elkaar zijn geworden. Leve de liefde, viva o amor ♥
 • Trokken mijn zesjarige en zijn vierjarige neef de conclusie dat zij samen écht wel slimmer zijn dan ik:

  Kan jouw zusje al op het potje plassen?
  Wat zeg jij nou voor een rare dingen, ik ben echt veel slimmer dan jij!
  Nou….maar ik ben slimmer dan Heleen!
  dus.

 • Maakte ik al drie keer een afspraak met mijn zus om weer een keer te samen te genieten van een dagje sauna. En drie keer kon dat niet door gaan. Aanstaande zondag gaat het er eindelijk van komen en hoe dat was lees je binnenkort op mijn blog. Ik voel me nog een beetje ongemakkelijk met wat zwangerschaps kilo’s die zijn blijven plakken, dus al dat naakt is wel een dingetje.
 • Heb ik afscheid genomen van mijn lange lokken. Nee, nee, geen pittig en praktisch mama kapsel maar ik heb er gewoon anderhalf jaar af laten knippen.
 • Was mijn meest gelezen blogpost van juni: Ik geef het toe, ik ben een junk!
 • Had ik al benoemd dat ik zo naar de vakantie uit kijk?

Ik wens iedereen een fijne vakantie! Rust lekker uit, doe leuke dingen en oh, check Vettt.nl want daar wordt 1 juli de Vettt summerspecial gelanceerd. Dat is een digitaal magazine vol met zomerse tips om ouders in Twente te inspireren. Ik heb een sneak preview gehad en het ziet er echt super tof uit. Ook voor als je niet uit Twente komt staan er leuke tips in. Check.

 

 

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht