Dino •freaking• mania

Mijn zoon is een velociraptor. Hij brult als een velociraptor, loopt als een velociraptor en slaapt mét zijn velociraptor. Op de wc poept hij niet, maar legt hij eieren. Hij gaat niet naar bed, maar naar zijn velociraptor nest. Niet zijn dinosaurus nest, nee want een dinosaurus kan ook een T-rex zijn. En hij is een vleesetende dino, een velociraptor. Aldus mijn zesjarige.

De dino gekte is hier vol-le-dig losgebroken. Wat zeg ik, complete dino mania!

Hij speelt het liefst Jurassic world op zijn spelcomputer en heeft weken gezeurd dat hij Jurassic park wilde kijken. Toen hij zes werd stond hij er op dat hij een dino taart kreeg met zes kaarsjes en kwam hij op het grandioze idee om dinokoekjes te trakteren. Voor een verjaardagstaart met zulke wensen ga ik zelf niet in de keuken staan, die bestel ik bij ijssalon Heinink in Enschede. Hoe dino koekjes er in godesnaam uit zien? Ik zeg lang leve Pinterest!

Dino maniadino taart

      

De dino plaatjes van Albert Heijn.

In elk kinderprogramma zie je tegenwoordig dino’s opduiken en in Zwolle is er onlangs een heus dino pretpark geopend. Geen idee waar deze dino mania ineens vandaan komt, maar Freek Vonk kon natuurlijk niet achter blijven. Na de Albert Heijn spaaractie met dierenplaatjes komt hij met een Albert Heijn spaaractie met díno plaatjes. Tot grote vreugde van mijn zesjarige zoon. Chapeau Albert Heijn, want niet alleen mijn zoon is aangestoken door de dino gekte. Ik zag de eerste kinderen alweer hun handje ophouden naar shoppende voorbijgangers. En heel eerlijk? In de rij bij de plaatselijke Appie hoorde mezelf gisteren op mijn allerliefst aan mijn kinderloze voorganger vragen of ik alsjeblieft zijn dinokaartjes mocht hebben.

Voor mijn verdediging: weet je hoeveel boodschappen je moet doen om alle 160 plaatjes te verzamelen om het hele boek vol te krijgen? Niet te doen.

dino plaatjes

Uit school vraagt mijn zesjarige elke middag hoopvol of ik al boodschappen heb gedaan? Of nog moet doen? De kaas in bijna op mam! En het wc papier ook trouwens….Nee geen idee waarom het toilet niet wil doorspoelen.

Pretty please?

Om een lang verhaal kort te maken: Het is mij de eer te na om mensen op Facebook lastig te vallen met dagelijkse updates van een opsomming welke dino plaatjes wij nog moeten hebben en welke dubbele we daar voor willen ruilen. Alhoewel het idee wel in me is opgekomen. Want dat freaking.dinoboek.moet.vol. Dus stel nou he? Stel nou dat jij nog dinoplaatjes hebt ergens onder in je tas. Of dat je ze in de keukenla bewaard om aan iemand te geven. Dan ken ik iemand die je daar héél blij mee kunt maken. Dus pretty please wil je ze voor mij bewaren? Zou mij enorm schelen in de wekelijkse boodschappen, en van dat geld gaan we liever een dagje naar Dinoland in Zwolle. Hopelijk komt er dan ook een keer een einde aan het FREAKING GEZEUR! Maar dat heb ik niet hardop gezegd.

Chapeau Albert Heijn, chapeau!

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht