fuck it

Bucket list of fuck it list?

Een Bucket list. Ik zie ze zo vaak voorbij komen. Ook ik had er 1. Met daarop verre reizen die ik wilde maken. Interessante mensen die ik wilde ontmoeten, doelen die ik wilde bereiken en wensen die uit moesten komen. Over de liefde van mijn leven ontmoeten, ons droomhuis kopen en mijn vader en moeder, opa en oma maken.

Dat laatste is gelukt. Op mijn 25e ontmoette ik de liefde van mijn leven. Maar nadat ik mijn vader en moeder opa en oma had gemaakt, kon ik mijn bucketlist in te ton gooien. Vanaf de dag dat ik moeder werd kwamen we in zo’n bizarre rollercoaster terecht en toen bestond mijn leven nog maar uit 1 wens. Mijn kind (eren) zien opgroeien. De rest was onbelangrijk geworden. In plaats van een bucket list heb ik nu een fuck-it list.

Ik kwam op het idee toen ik dit (klik) las via een linkje op Twitter. Later attendeerde Claudia de Breij de heren van omdenken er op dat zij dat idee al in 2015 beschreef in haar boek ‘neem een geit’. Maar fuck-it, ik vind het een goed idee. Geen idee wie ik er de credits voor moet geven maar beter goed gejat dan slecht bedacht zeggen ze, toch?

Hier komt mijn fuck-it list. Dingen waar ik Fuck-it tegen zeg. Dingen die ik niet meer zo nodig hoef.

  1. Mijn haar elke zes weken knippen en verven. Ooit deed ik dat dus. Toen ik nog tijd had om bijna elke maand een halve dag bij de kapper in de stoel te zitten. Die luxe heb ik niet meer. En omdat er, voor zo ver ik weet, geen kapsalons bestaan die ’s nachts open zijn zeg ik fuck it. Eens per vier maanden is ook wel oké. Elke week onder de zonnebank gaan valt ook onder het eerste punt van mijn fuck it lijstje. Geen tijd meer voor. Daarnaast is het ook nog eens slecht en je krijgt er rimpels van. Zelfbruinenede dagcreme will do the job.
  2. Mijn oude figuur terug krijgen. Onder de 60 kilo wegen was altijd mijn standaard voordat ik kinderen kreeg. Nu zou ik een gat in de lucht springen als ik onder de 70 zou komen. Damn you, zwangerschapskilo’s. Fuck-it!
  3. Trouwen in een mooie trouwjurk. Die droom had ik net als elk meisje vroeger. Dat de liefde van mijn leven op zijn knieën zou gaan, mij de liefde zou verklaren en vragen of ik als-je-blieft zijn vrouw wilde worden. Fuck-it, op zo’n aanzoek zit ik niet meer te wachten. Wel wil ik nog steeds graag trouwen om dezelfde achternaam als mijn man en kinderen te hebben. Maar ik zou ook akkoord gaan met op een maandagochtend elkaar het ja woord geven. Een feestje met mijn dierbaren zou ik ook niet afslaan, maar mezelf in vol ornaat in een trouwjurk hijsen zou voelen als een verkleedpartijtje.
  4. Verre reizen naar hippe bestemmingen maken. Een week op de Veluwe maakt mij tegenwoordig intens gelukkig. Ik moet er niet aan denken om ons boeltje op te pakken en een vliegreis te maken met twee stierlijk vervelende kinderen, om vervolgens in een te strakke bikini aan het zwembad als een havik mijn kinderen in te gaten te houden. Bang voor de verdrinkingsdood, een zonnesteek of enge Madeleine McCann achtige praktijken. Oké, dat lieg ik. Ik ben stik jaloers op iedereen die lekker met zijn gezin een week de zon op zoekt. En iedereen die klaagt over wat voor een gedoe dat wel niet is met twee kinderen wil ik in zijn gezicht slaan. Maar de medische situatie van mijn zoon, om het maar zo te noemen, maakt dit onmogelijk dus fuck-it. De Veluwe is tha bomb.
  5. Bij een feestje altijd het licht uit doen. Als in de laatste zijn die weggaat. Das war een maal. Ik hou nog steeds van een feestje, alleen heb ik nu altijd in mijn achterhoofd dat ik de volgende dag om half zeven gewekt word door een enthousiaste kleuter en een dreumes met een ochtendhumeur. Dus op een feestje de lampen uit doen laat ik over aan de jongere generatie. Auw, maar fuck-it.

Dat was mijn fuck-it lijstje. Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar dan ga ik zo verbitterd klinken ;) Ik heb heus nog wel dromen en wensen. Maar hip and happening ben ik nooit geweest en veeleisend ben ik allang niet meer. Ik ben meer huisje, boompje beestje met af en toe een uitspatting. Ach fuck it, ik ben een muts and I’m proud of it.

En jij? Bucket of fuck it?

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

One comment: On Bucket list of fuck it list?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht