Chantal Janzen

What would Chantal janzen do?

Dus ik heb een girl crush op Chantal Janzen. Ze is leuk om naar te kijken, vermakelijk om naar te luisteren en heeft talent voor, tja eigenlijk alles. Eigenlijk zou dat vreselijk irritant moeten zijn, maar ze is ook nog eens heel erg grappig met veel zelfspot. Ik hou daar van. Had ik al gezegd dat ze zo mooi is?

Toegeven, in de tijd dat ze in volle maan acteerde (wie heeft in vredesnaam de titel voor die film bedacht, ik heb daar hele andere associaties bij) vond ik haar tegen het irritante aan. Maar door dat Twentse accent dat ze zich aan moesten meten vond ik iedereen die in die film speelde irritant. Daar kom je écht niet mee weg als niet-tukker. Tenenkrommend om te moeten aan horen als geboren en getogen Enschedeër.

Daarbij vond ik haar gewoon te mooi, te slank, te perfect, maar vooral: Mijn toenmalig vriendje was lyrisch over Chantal Janzen. Dat is natuurlijk voldoende om haar meteen af te schrijven.

Ik weet niet wanneer ik mijn mening over haar heb bijgesteld. Misschien was het bij de uitzending van het gouden televizier-ring gala waar ze een grap maakte die eigenlijk vreselijk onaardig was, maar ook te grappig om hem niet te maken. Of misschien toen ze daar haar excuus voor maakte. Misschien is het haar persoonlijkheid die je als kijker steeds beter leert kennen en het feit dat ze echt humor heeft. Had ik al gezegd dat ze zo mooi is?

Waar ik met deze bekentenis van mijn girlcrush naartoe wil? Ze is ook nog eens ambassadrice van het Ronald mc Donald kinderfonds. En dat maakt haar in mijn ogen bijzonder sympathiek. En het maakt dat wij iets gemeen hebben, Chantal en ik. Want ook ik draag het Ronald mc Donald Kinderfonds een warm hart toe. Omdat ik persoonlijk heb ervaren hoe onmisbaar deze huizen zijn. Via mijn blog probeer ik af en toe wat aandacht te vragen voor het Kinderfonds, en dat maakt mij ook een beetje ambassadrice, toch?

Mijn best gelezen blogs over het Ronald mc Donald Kinderfonds lees je hier:

 

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht