moederschapschallenge

De moederschapschallenge, zou je dat nou wel doen?

De trots op het moederschapchallenge. Please! Natuurlijk ben je een trotse moeder. Om dat te bewijzen moet je meedoen aan een challenge? Nogmaals: Please! Sorry, persoonlijk heb ik er niet zo veel mee. En wat ik me afvraag: Beseffen al die trotse moeders wel dat ze niet alleen de tijdlijn van hun vrienden bevuilen, maar ook de tijdlijn van de vrienden van hun vrienden?

Laat ik het anders zeggen. De meeste trotse moeders hebben hun foto’s afgeschermd zodat niet iedereen zomaar foto’s van hun kroost kan bekijken. Griezelige verhalen over misbruik van deze foto’s gaan rond en daarbij kan hun kroost niet zelf aangeven of ze wel of niet met hun bekkies op het wereld wijde web willen staan. Diezelfde trotse moeders gaan de ‘challenge’ aan om foto’s te posten die bewijzen hoe blij zijn met het moederschap. En taggen bij die foto’s, ja de foto’s die ze afgeschermd hebben ja, 5,6 soms wel 10 bevriende moeders.

Weet je wat er dan gebeurt? De vrienden van die 5,6 of 10 getagde moeders kunnen die afgeschermde foto’s dan ook zien.

Naast dat dat bijzonder irritant is…sorry ik zal er een ik-boodschap van maken. Ik vind dat bijzonder irritant. Ik ken die kinderen namelijk niet en ik zal ze naar alle waarschijnlijkheid ook nooit leren kennen. Om die reden hoef ik dan ook geen foto’s van die kinderen te zien, hoe lief, schattig of stoer ze ook zijn. Naast dat irritatie factortje beseffen veel trotse moeders zich niet dat de foto’s van hun kroost dus alles behalve afgeschermd zijn voor vreemden.

moederschapschallenge

Dus. Een lang verhaal kort: Stel dat een gemiddelde Facebook gebruiker 200 vrienden heeft. En een gemiddelde Facebook gebruiker plaatst een foto van haar kind en tagt daar 10 vrienden in. Dan zien 200 keer 10 mensen die foto voorbij komen in hun tijdlijn. Kun je rekenen? Reken maar dat de moederschaps challenge dus niet zo anoniem is als je misschien denkt. En het is gewoon irritant. Sorry, ik bedoel natuurlijk ik vind dat een beetje irritant. Maar ja, wie ben ik?

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

2 comments: On De moederschapschallenge, zou je dat nou wel doen?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht