sneeuwstorm

De verschrikkelijke sneeuwstorm van 2005

Weet je nog, de sneeuwstorm van 2005? Vandaag is het tien jaar geleden dat Overijssel voor een groot deel plat kwam te liggen door hevige sneeuwval.

De dag dat mijn broer mij van mijn werk kwam halen, want naar huis fietsen was onmogelijk. Waar iedereen de auto angstvallig liet staan, greep hij zijn kans om lekker door de sneeuw te crossen, een parkeer plaats opzoeken en flink aan de handrem te trekken. Ieder zijn hobby.Later hoorde ik van collega’s op het kinderdagverblijf waar ik werkte dat het laatste kindje pas om 19:30 was opgehaald omdat het onmogelijk was om het kinderdagverblijf te bereiken voor de sluitingstijd van half zes.

sneeuwstorm
Foto: weerstationhaaksbergen.nl
De dag dat bij mijn hoogzwangere schoonzusje de vliezen braken. De glazen koepel in hun keuken had het begeven en toen ze thuis kwamen na een avondje met vrienden konden ze eerst sneeuw ruimen. Door de inspanning (of gewoon omdat ze er klaar voor was) braken haar vliezen dus moesten ze meteen door naar het ziekenhuis. De thuisbevalling die ze voor ogen had ging niet door, want stel je voor dat ze hals over kop naar het ziekenhuis zou moeten door complicaties. Dan wil je niet eerst een sneeuwstorm trotseren.

Ik vond het prachtig, al die sneeuw! Ik was krap een jaar samen met mijn lief en we zijn heel romantisch samen door de sneeuw naar de videotheek gelopen om een filmpje te huren. Daarna hebben we sneeuwengelen gemaakt en een sneeuwpop onder het balkon gezet. ‘S avonds ben ik nog een borrel gaan halen met mijn beste kroegmaatje, die later mijn beste vriendin bleek. We hebben die avond zo’n beetje doorgebracht met het kroegpersoneel, niemand was zo gek om de stad in te gaan.

De rest van het weekend heb ik samen met mijn lief doorgebracht onder een dekentje op de bank. Warme choco, verwarming op standje dooi en een filmpje er op. Hoe verliefd kun je zijn.Ik heb eigenlijk alleen maar warme herinneringen aan deze ijskoude dag. Zo verschrikkelijk vond ik deze sneeuwstorm dus niet. Ik vond het wel knus en ik vond het wel spannend. Wanneer zou het stoppen met sneeuwen? Ging het berhaupt nog een keer stoppen met sneeuwen?

Maar wat een ravage in een deel van Nederland. Meer dan 800 kilometer file die pas de volgende ochtend opgelost was. Mensen zaten uren lang in de auto, volgens mij werd er gesproken van een verkeersinfarct. Treinreizigers moesten overnachten in opvangcentra. Haaksbergen moest het dagen zonder stroom doen. Weet jij nog waar je was, wat je deed? Wat voor gekke dingen je misschien hebt meegemaakt?

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

2 comments: On De verschrikkelijke sneeuwstorm van 2005

  • ik zat opgesloten in mijn flatje aan de raiffeisenstraat met niets anders in huis dan spaghetti, pindasaus en jonge kaas.. top combinatie als je honger hebt! had achteraf best de stad in kunnen gaan :D (er is niets te doen op het werk dus ik ben je blog aan het stalken. dus)

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht