dieet

Afvallen zonder sporten, mijn experiment.

Ik had vanochtend een afspraak bij het consultatiebureau. Na het inleveren van het blauwe boekje zei de assistente enthousiast: Ah, morgen is je meisje negen maanden! Negen maanden? Negen maanden zwangeren, negen maanden ontzwangeren. Crap, mijn lichaam is nu officieel ontzwangerd. Heel eerlijk, qua gewicht zit ik wel weer aan wat ik woog voor de zwangerschap. Maar ben ik tevreden? Neen. Ik weet wel dat mijn gewicht niet schokkend is, maar dat is ook wel eens tien kilo minder geweest. Ik ben gewoon niet blij. Ik zou gelukkiger zijn als die muffin niet boven mijn broekrand prijkte, en mijn kast niet vol lag met kleren die net niet passen. Afvallen zonder sporten, gaat mij dit lukken?

weegschaal

Dit is wat de weegschaal mij vanmorgen wist te vertellen. En wat zou het fijn zijn om weer onder de zeventig te wegen, zoals voor mijn twee zwangerschappen.

Wie wil afvallen, moet bewegen. Het liefst minimaal drie keer per week naar de sportschool. Je krijgt dan zo’n mooi schema waar precies op staat hoe lang je in welke apparaten moet hangen om spiermassa te kweken. Spieren verbranden calorieën. Dus: Hoe meer spieren, hoe meer calorieën je verbrand. Zoiets tenminste, correct me if I’m wrong.

Drie keer per week. Minimaal. Ja daar heb ik dus geen tijd voor. Ik heb een druk gezinsleven, een zelfstandig ondernemer als man en ook mijn sociale leven wil ik er natuurlijk niet onder laten lijden. Door tijdgebrek zou ik bijna ’s nachts moeten gaan sporten, en dat gaat me net iets te ver. Daarbij heb ik geen oppas voor zussie, is de sportschool duur en, en ,en…

Oké, ik vind er gewoon niks aan. Ik word al moe als ik er aan denk. Als ik een keer een uurtje me-time heb, is sporten wel het laatste waar ik aan denk.

Tussen mijn twee zwangerschappen in deed ik al eerder een koolhydraat beperkt dieet, en dat beviel me goed. Eigenlijk moet ik zeggen een koolhydraat beperkte levenswijze, want je moet je eetgewoontes aanpassen. En tja, dat klinkt gewoon wat gezelliger dan een dieet.

Dus. Daar ga ik. Afvallen zonder te sporten. Als een soort experiment. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn vooruitgang. En alle support is welkom. Kom maar door met jullie koolhydraatarme recepten, internetsites en andere tips. Ik deed al eerder een poging om minder te snoepen en ik ben gaan hardlopen, maar dat mislukte. Dit keer is het anders. Nu deel ik het met jullie en wil ik mezelf de afgang van een mislukking besparen. Mocht het nou tóch niet lukken dan wis ik deze blog, hebben we het er nooit meer over en zal ik altijd blijven ontkennen.

Grappig met een vette knipoog, soms tragisch en ontroerend, eerlijk met het hart op de tong, so be gentle.

2 comments: On Afvallen zonder sporten, mijn experiment.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

mijn ei

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

En man oh man wat is er weinig zeker in mijn leven. Ruim tien jaar samen met de liefde van mijn leven, maar bij ons geen kans op sleur. Never a dull moment, en een toekomst vol mogelijkheden. En al die mogelijkheden geven mij inspiratie voor het schrijven van mijn blogs.

Die zijn soms tragisch en ontroerend, want ik heb nou eenmaal een zoon met extra’s: Extra lief, extra knap, extra slim…en helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. Zorgintensief zeggen ze dan.

Soms zijn ze vertederend, want ik heb nou eenmaal een uberschattige dreumes dochter.

En soms grappig. Want dat ben ik nou eenmaal. Graag zelf een korrel zout toevoegen, ik hou van overdrijven.

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Mijn motto, mijn houvast, mijn inspiratie, en de naam van mijn blog. Terugkomend op dat ei: Door het delen van mijn hersenspinsels in de vorm van dit blog, raak ik die dus kwijt. Veel leesplezier en like, share of plaats gerust een reactie. Vind ik leuk.

jouw ei

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht